"Jos sinulla on kaksi rahaa, osta toisella leipää ja toisella kukkanen."

lauantai 14. elokuuta 2010

Muutto Tampereelle nääs

Muuttopäivä. Kolmastoista perjantai. 
Eilen paiskittiin koko päivä hommia pakaten kamoja Hannun pakettiautoon ja peräkärryyn. Martti-eno ja Merja olivat auttamassa, ihania ihmisiä. Kukka-amppelit laitettiin pakettiauton väliosaan roikkumaan naulakoihin. Kesäkukka-amppeli matkusti turvassa vanhan akvaarion sisällä, kuin myös muutama pienempi huonekasvi. Jotkut kasveista pakattiin peräkärryyn pahvilaatikoissa. Päällimmäiseksi peräkärryssä oli keittiön tuoleja ja kaikista päällimmäisenä fillari. Jessus minkä näköinen kuorma! Mutta miehet vakuutteli ja uskotteli, että hyvin se pysyy kasassa kun pannaan pressua päälle ja sidotaan liinoilla. Mikäs minä olen miehiä kyseenalaistamaan.

Kirjoitin, että yksi kesäkukka-amppeli lähti muuttokuormaan mukaan. No, eihän se tokikaan ainoani ollut. Loput kesäkukat muuttivat Martin ja Merjan luokse Saverolle jo edellisellä viikolla. Niissä oli päärynätomaatti, muutama amppelitomaatti ja -mansikka, toinen samanlainen kukka-amppeli kuin lähti mukaanikin, jossa oli koristetupakkaa ja siniviuhkaa, valtava joriini ja neljä pitkää parvekelaatikkoa. Taisi olla daalioitakin. Lisäksi säleikössä seinällä kasvoi melkoinen siemenistä kasvattamani aitoelämänlanka (Ipomoea purpurea) yhdessä kirjokierron (Convolvulus tricolor) kanssa. Säleikön siirtäminen ehjänä peräkärryyn olikin melko vaativa suoritus. Tarvittiin yksi kantamaan suurta ja painavaa ruukkua, toinen kantamaan säleikköä, tietenkin hyvin harmonisesti ruukunkantajan kanssa ja kolmas availi ovia. Ruukku kyljelleen peräkärryyn ja köynnös lepäämään kärryn pohjalle vaakatasoon. Kasvi selvisi kuitenkin hengissä ja pääsi jatkamaan kesäänsä! :)
Ihanaa kun ei tarvinnut viedä yhtäkään kasvia kompostiin. Kesä oli vielä ihan kesken, tomaatitkin vasta punastumassa.
Pari kuvaa!

Koristetupakka auringossa.
Pieniä astereita ja sinitähtösiä laatikossa, päällä roikkuu siniviuhkaa.
Seinällä aitoelämänlanka ja kirjokierto.
Päärynätomaatti on kypsänäkin keltainen. Nämä vielä raakileita.

Kuukausimansikkaa ja petuniaa yhdessä.

Takaisin muuttopäivään. Ajettiin siis äitin luokse Selänpäähän yöksi olemaan. Aamulla oli tarkoitus startata Tampereen suuntaan. Rotat pääsivät puolikkaaseen häkkiinsä yöksi. Gerbiilit viettivät yön tilavassa kuljetusboksissaa, joka oli siis muovinen orthex-laatikko verkkokannella. Kasvit olivat yötä autossa ja kärryssä. Säätiedotusten mukaan yö oli lämmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti