"Jos sinulla on kaksi rahaa, osta toisella leipää ja toisella kukkanen."

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Hyvästit kesälle maalla

Moi taas pitkästä aikaa! Eipä ole pahemmin tullut kirjoitettua blogia kesän aikana. Jospa nyt taas yrittäisi aktivoitua. Harjoittelu on loppunut ja ensi viikolla pitäisi palata takaisin Tampereelle täältä Kouvolasta. Harjoittelu puutarhamyymälässä sujui loistavasti ja paljon tuli opittua niin kasveista kuin asiakaspalvelustakin. Näyttötyönä suunnittelin kesäkukkaistutuksia, sekä tein myymälän näytepenkkiin kasvillisuussuunnitelman.  Opinnotkin jatkuvat taas elokuun puolessa välissä, tuskin maltan odottaa!
Niille opiskelukavereille tiedoksi, jotka ovat täältä blogista yrittäneet seurata työssäoppimispäiväkirjaani, sitä voi lukea koulumme moodlesta! :)

Kesä omakotitalossa ja maaseudulla on ollut mukavaa. Olen saanut mönkiä mullassa mielin määrin ja laitella kasveja ulkosalle miten paljon ikinä olenkaan halunnut. Koirat ovat nauttineet myöskin vapaudesta. Silti liikunta on niillä täällä vähäisempää kuin kaupungissa, koska lenkillä ei ole käyty niin usein. Kylläpä olisi mukavaa, jos olisi palanen ihan omaa maata!
Laitan kuvia äidin pihamaalta koko kesän ajalta. Mukana monivuotisia kasveja ja kesäkukkia. Minulla on paljon muitakin kuvia, harjoittelustani ja huonekasveista, jotka ovat hullaantuneet kesän aikana rehottamaan ja kukkimaan itäisellä kulmaikkunalla. Sääli viedä niitä takaisin hämärään kerrostaloon! Kuvia huonekasvien elosta myöhemmin.

Lumipalloheisi lähes täydessä kukassa äidin pihalla. Tämä onkin pensaasta ainoa kuva, sillä missasin hetken jolloin kukat olivat avautuneet! :( 

Sukellus raparperipuskaan.

Mirrinminttu ja jokin alpi viihtyvät yhdessä.

Yrttimaa laatikossa. Vasemmalla on tuettuna muutama härkäpapu. Niiden lisäksi laatikossa kasvaa minitomaatti, sitruunamelissa, kaksi erilaista basilikaa, persiljaa ja kummipojan kylvämät salaatit. :)

Äiti on aina poissa mökillä kun kiinanpioni kukkii.

Kukkaiskoira Eve.

Iso kuva! Isotöyhtöangervon valkoiset sävyt ovat upeita. Tämä meni taustakuvaksi! :)

Keltainen asetelma laatikossa. Reunalla roikkuu hopeaputous ja huovinkukka, pitkä kasvi on risiini. Lisäksi on kolmea eri väriä isosamettikukkaa ja yksi ylimääräiseksi jäänyt ryhmäsamettikukka.

Ruukku rappusilla. Vaaleanpunainen pelargoni pudotti kaikki nuppunsa, mutta timanttikukka ja kaunokainen jatkoivat kukintaansa senkin edestä! Muutaman viikon päästä pelargonikin alkoi jälleen työntää nuppua.

Jokin hentoinen akileija yrittää selviytyä vahvempikasvuisten joukossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti