"Jos sinulla on kaksi rahaa, osta toisella leipää ja toisella kukkanen."

lauantai 9. lokakuuta 2010

Traktorin pärinää ja syystöitä

Viimeisiä harjoituksian traktorilla ennen syyslomaa ja ensi viikolla olevaa näyttöä. Ajeltiin pellolla ja peruuteltiin kärryä kiinni peräkoukkuun. Pujoteltiin peräkärryn kanssa keiloja etu- ja takaperin. Myöhemmin kuultiin, ettei meidän näyttöön kuulu edes moista, pelkästään suoraan talliin peruuttaminen. No, osataanpa nyt pujotellakin.
Kerrattiin myös avantilla ajamista: vaihdeltiin siihen kauhaa ja trukkipiikkejä.


Ollaan tehty myös paljon syystöitä, eli kerätty viimeisiä omenoita ja haravoitu. Avanti oli apuna ja ajettiin sen kauhassa lehtiä kompostikasoihin. Lehtipuhaltimella sai kätevästi suuria alueita puhdistettua ja semmoisia kukkapenkkejä mihin ei voi oikein haravalla mennä rapsuttelemaan. Kokeilimme myös silputa vaahteranlehtia ruohonleikkurilla lannoitteeksi nurmikolla. Menihän ne pienemmiksi, mutta vähän liian kovia ne lehdet on semmoiseen.
Piian kanssa opeteltiin mittailemaan myrkkyjä ja lannotteita, sekä myöskin torjumaan rikkaruohoja esimerkiksi liekittämällä. Mielenkiintoista puuhaa, joskin en oikein saanut yhtäkään sammalta kivetykseltä kuolemaan. Sitkeitä sissejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti