"Jos sinulla on kaksi rahaa, osta toisella leipää ja toisella kukkanen."

lauantai 30. lokakuuta 2010

Uusi jakso, uudet kujeet

Uskomatonta, että alkoi jo kakkosjakso. Se päättyy jouluun, jolloin koko syyslukukausi on jo ohi. Sain edellisistä opinnoistani niin paljon hyväksilukuja, että todennäköisesti valmistun jo kahdessa vuodessa, vaikka olenkin peruskoulupohjainen opiskelija. Kahdessa vuodessa on kaksi syyslukukautta ja kaksi kevätlukukautta. Yksi syyslukukausi on kohta mennyt, joten on enää 3/4 opiskelua jäljellä, eikö vain?

Meillä alkoi valinnaiset kurssit. Vaihtoehtoja oli kolme:
  • Somistus, tekstaaminen ja piirtäminen 
  • Vihersisustuskasvien istutus- ja huoltotyöt 
  • Viherrakentamisen kasvien käyttäminen pihasuunnittelussa 

Valitsin viimeisen listasta, eli viherrakentamisen. Kurssi käydään pääasiassa koululla normaalina opiskeluna ja lopuksi tehdään näyttötyönä pihasuunnitelma oikealle asiakkaalle. Pääosassa on perennat, niiden tunnistaminen, valitseminen ja käyttäminen oikein.
Koko kakkosjakson työjärjestys on ihanan täynnä tätä viherrakentamista! Jo ekalla viikolla aloimme miettiä ja suunnitella pihaa. Saimme jokainen haaveilla, suunnitella ja piirtää vapaalla tekniikalla oman unelmapihamme. Määritellä asioita, joista kunkin oma unelmapiha syntyy. Sillä tavalla opimme ymmärtämään, että jokaisella asiakkaallakin on ne omat haaveet ja toiveet, jotka on otettava huomioon pihaa suunniteltaessa.
Myöhemmin teimme unelmapihastamme myös yleissuunnitelmat, jossa opettelimme suhdeviivaimen käyttöä, sommittelua, mittasuhteita, pinta-alojen laskemista ja kaikkea semmoista. Piirsimme myöskin yhden detalji-piirustuksen valitsemastamme kukkapenkistä.

Viikolla 43 minulla oli myöskin päivystysviikko koululla yhdessä Kristan ja Venlan kanssa. Päivystysvuorolaisille kuuluu kartanon alueella roskiksien tyhjentäminen, yleisten tilojen huonekasveista huolehtiminen, pääsisäänkäyntien siisteydestä huolehtiminen, sekä muut mahdolliset hommat. Samalla viikolla oli koululla joku opojen massatapahtuma, jonka vuoksi meidän oli siivottava kasvihuone esittelykuntoon, sekä sisäänkäynneiltä lehdet ja roskat pois "niin tarkasti kuin pystyimme". Kasvihuoneella Venlan kanssa kaadoimme kastelukannulla vettä lattialle ja lastasimme mustan likaveden lattiakaivoon. Pyyhimme pintoja ja järjestimme tyhjät ruukut pinoihin. Ei se nyt miltään palatsilta näyttänyt, mutta saatiin kehuja Annelta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti