"Jos sinulla on kaksi rahaa, osta toisella leipää ja toisella kukkanen."

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Yrttien kasvatusta

Nuori Yrittäjyys -yrityksemme YrttiVeikot NY on vihdoin käärinyt hihansa ja päässyt oikeisiin hommiin!
NY Vuosi yrittäjänä -konsepti on pyörinyt koko ensimmäisen opiskeluvuoden kaikessa mukana. Hankkiuduimme samanhenkisten ihmisten kanssa kimppaan, keksimme liikeidean ja sitten perustimme yrityksen. Leikisti, mutta oikeasti. Voit lukea lisää NY-toiminnasta täältä.
Meidän firmaan kuuluu minun lisäkseni kolme henkilöä ja me päätimme liata kätemme, nuuhkia mullantuoksua ja kasvattaa syötäviä kasveja. Myymme huhti-toukokuun vaihteessa yrttipurkkejamme Ahlmanin tilapuodin edustalla.

Helmikuun lopulla kylvimme koulun kasvihuoneelle pieniin purkkeihin erilaisia yrttien siemeniä. Multaan hyppäsi silopersiljaa (Petroselinum crispum), mäkimeiramia (Origanum vulgare), puolanminttua (Mentha pulegium) ja sitruunamelissaa (Melissa officinalis). Maaliskuun alussa talviloman jälkeen kylvimme vielä kahta erilaista basilikaa: pensasbasilikaa (Ocimum basilicum 'Green Globe') ja maustebasilikaa (Ocimum basilicum 'Siam Queen'). Kaikki siemenet ovat jo lähteneet itämään, mikä on erinomaista, sillä meillä on todella rajallinen aika kasvattaa niitä, ennen kuin koulu loppuu ja työssäoppimiset alkavat toukokuun alussa!


Purkkeja täytettiin reilu 80 kappaletta.

Kaikki halusivat kylvää.

Puolanminttu ja mäkimeirami itivät ensimmäisenä.

Mäkimeiramia edessä, takana kasvaa sitruunamelissa.

Saviruukut odottamassa yrttien kasvamista.
Minusta on mukavaa kasvattaa koululla taimia koska en voi harjoittelun takia tänä keväänä kotona kasvattaa mitään!
YrttiVeikkojen huumoripitoisen blogin löydät osoitteesta http://yrttiveikot.blogspot.com/. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti