"Jos sinulla on kaksi rahaa, osta toisella leipää ja toisella kukkanen."

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Toisen vuoden opiskelija

Ja niin koitti elokuu ja paluu Ahlmanille opintojen pariin.

Syyslukukauden työjärjestys oli pieni shokki, sillä se sisälsi pääasiassa vain kahta oppiainetta: kukkasidontaa ja asiakaspalvelua. En ole koskaan ollut kovin innostunut sidonnasta, vaan nautin kasveista paljon enemmän, kun ne saavat vuodesta toiseen kasvaa rehottaa mullassa. Kukkasidonta on minusta enemmän käsityötä ja taidetta. Miksei kukkien sitojat valmistu artesaaneiksi? Toisaalta, artesaanihan minäkin olen entiseltä ammatiltani, joten käsillä näpertelyn pitäisi olla verissä.

Olen myös opiskellut merkonomin opintoja aikaisemmin. Suuntautumisalani oli asiakaspalvelu ja markkinointi, jonka vuoksi osa puutarhurin asiakaspalvelukurssista hyväksiluettiin. Osaan opetuksesta osallistun ja haluankin osallistua. Aspan yhteydessä nimittäin opiskelemme ja tentimme laajemmat kasvilistat kesäkukista, ruukkukasveista, huonekasveista ja luonnonkasveista. Luvassa on myöskin monta mielenkiintoista vierailua, joihin haluan mukaan, sekä kosolti erilaisia tapahtumia Ahlmanilla. Tulossa on ainakin perinteiset syysmarkkinat, jossa sidomme kimppuja näytösluontoisesti ja myymme tuotoksiamme pihakojussa. Koululle odotetaan tuhansia vieraita, sillä syysmarkkinoiden yhteydessä pidetään suuri lähiruokatapahtuma.

Aspan ja sidonnan lisäksi syksyyn kuuluu opinnäytetyön tekemistä. Vaikka me valmistutaankin vasta kesäkuun lopulla, pitää näyttötyöt olla valmiina jo ennen joululomaa. Työ ei saa pohjautua pelkkään teoriaan, vaan sen täytyy sisältää jotain tekemistäkin. Opinnäytetyö kertoo, miten opiskelija on kehittynyt ammatillisesti ja mitä saavuttanut. Parhaimmassa tapauksessa opinnäytetyö auttaa opiskelijaa työllistymään koulun jälkeen.

Marraskuun lopulla alkaa intensiivinen työssäoppiminen keskellä myymälöiden joulusesonkia. Harjoittelupaikkana voi olla kukkakaupan lisäksi myöskin puutarhamyymälä. Alunperin luulin, että jouluharjoittelun pitäisi olla kukkakaupassa, koska harjoittelu tulee kukkasidontakurssin jatkoksi. Puutarhapuolelle suuntautuvat saavat mennä harjoittelemaan puutarhamyymälään, mutta kukkakauppakaan ei ole huono vaihtoehto. Itse en tiedä vielä lainkaan minne menen, mutta aiemmin olen ollut vahvasti suuntautumassa puutarhamyymälään. Toisaalta kukkakaupankin arki kiinnostaa minua, vaikka sidonnasta en olekaan innostunut. Saa nähdä.

Tässä lyhykäisyydessä ja pääpiirteittään syksystä opintojen kannalta. Blogi toimii edelleen opintojeni portfoliona kaiken muun kasvihössötyksen lisäksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti