"Jos sinulla on kaksi rahaa, osta toisella leipää ja toisella kukkanen."

torstai 11. marraskuuta 2010

Puutarhoja mediassa

Pidettiin pihasuunnittelussa media-katsaus. Kukin oppilas oli etsinyt eri medioista kiinnostavia alaan liittyviä juttuja, joita saimme esitellä tunnilla toisillemme. Minä kävin kirjastossa etsimässä sopivia kirjoja ja löysinkin muutaman kiinnostavan. Koska asun kerrostalossa ja minun puutarhani on tällä hetkellä parvekkeella, minua tietenkin kiinnostaa pienet puutarhat kaupungeissa, terassit, ne parvekkeet ja muut sellaiset.
Tässä kirjat jotka löysin:

  • Citypuutarhat, kirjoittanut Lena Israelsson - Paljon vinkkejä pienien puutarhojen perustamiseen kaupungeissa! Myöskin ideoita hyötykasvien kasvatukseen ja tietoa kasveista, joilla voi esimerkiksi houkutella perhosia puutarhaansa.
  • Ihana pieni puutarha, kirjoittanut Christel Kvant - Suunnitelmia ja ideoita pienille omakoti- ja rivitalopihoille. Vesiaiheita, kivetyksiä, aitoja sekä tietenkin erilaisia siirrettäviä kukkaistutuksia. Täynnä ihania kuvia!
  • Puutarhasanasto Englanti-Suomi-Englanti, kirjoittanut Kaisa Karjalainen - Puutarhasanastoa, myöskin erikoissanastoa. Hyvin mielenkiintoinen kirja!
  • Puutarha pienissä purkeissa, kirjoittanut Ulla Kervinen & Ulla Paakkunainen - Ideoita ja vinkkejä nimenomaan kerrostaloasujalle. Ohjeita siemenkasvatukseen, kasvivalintaan ja hoitoon. Tämä kirja löytyi omasta hyllystä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti