"Jos sinulla on kaksi rahaa, osta toisella leipää ja toisella kukkanen."

sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Talvisessa metsässä

Käytiin aamulenkillä metsässä pitkästä aikaa. Pakkasta oli -13.7°C, vähän siinä rajoilla tarkeneeko vai eikö. Metsälenkki tarkoittaa sitä, että koirat saavat juosta vapaana. Sää oli kylmä, mutta aurinko houkutteli ulos. Ja ei oltukaan käyty metsässä kolmeen viikkoon Adan juoksuajan takia. Nappasin kameran mukaan lähtiessä ja koitin napsia vähän kuvia. Kauan ei akku kestä tuossa kylmyydessä, tosin. Taitaa koko kamera alkaa olla jo vanha. Niin, huomasin muuten edellisen postauksen kuvissa, että kameran päivämäärä on laahannut vuorokauden jäljessä. Nyt se on taas oikeassa ajassa.

Auringonvalo osui kauniisti puiden korkeimpiin latvoihin.
Valoja lumihangella.
"Tänne!" Sen jälkeen on saatava namia.

Ostin myöskin junalipun Kouvolaan, jonne aiotaan matkustaa jouluksi viikon päästä. Hermostuttaa taas tuo reissaaminen, vaikka meni se viimeksikin ihan hyvin. Toivottavasti vaan ei ole juna ihan täynnä.

Kasvien menestyminen hieman mietityttää kun lähtee reissuun. Patterit paahtaa kuumina ja huoneilma on kuivaa. Suurin osa kyllä pärjää varmasti ihan hyvin, mutta sitten on näitä juoppoja, kuten viirivehka, joka tykkäisi tissutella vettä kaiken aikaa. Mitähän sille keksisi? Olen kuullut semmoista systeemiä kehuttavan kuin Blumat. Siinä on pieni keraaminen kartio, joka liotetaan vedessä hyvin ja sen jälkeen tökätään multaan. Kartiosta lähtee ohut letku jonka toinen pää on vesiastiassa. Toimii siis samalla periaatteella kuin perinteinen narusysteemikin; vesi nousee kapillaarisesti kohti kukkaruukkua ja multaa. Toisessa Blumat -versiossa kartioon kiinnitetään pullo pystyasentoon. Hinta on mielestäni kohtuullinen, kasvifoorumilla joku sanoi ostaneensa Blumat -systeemin hintaan 8,90€ Agrimarketista, pakkauksessa keraamisia kartioita oli kolme.

Viirivihka koettelee mun kärsivällisyyttäni muutenkin. Se nimittäin haluaisi kasvaa kauheasti. Sain sen kesän lopulla läksiäislahjaksi puutarhalta kun työt loppuivat ja sen jälkeen olen vaihtanut sitä hitusen isompaan purkkiin jo kaksi kertaa. Taas on ruukku käymässä pieneksi ja sen vuoksi se kaipaa kasteluakin niin kovasti. En tiedä pitäisikö tätä vaihtaa koko ajan isompaan, vai pitäisikö se siirtää kerralla johonkin tosi isoon ruukkuun. Vai tykkääköhän se elellä ahtaasti?

Viirivehka on englantilaiselta nimeltään Peace Lily.