"Jos sinulla on kaksi rahaa, osta toisella leipää ja toisella kukkanen."

lauantai 11. joulukuuta 2010

Uutta projektia pukkaa

Viikko enää ja sitten on joululoma. Uskomatonta. Viimeinen viikko koulussa on vain neljä päivää pitkä. Tai oikeastaan kolme, koska torstaina on joulujuhla ja erikoispitkä jouluateria. Joulujuhla on aiheuttanut pientä draamaa pihasuunnittelijoiden keskuudessa. Saatiin nimittäin kaikki sähköpostia oppilaskunnalta, että olisi vähän niin kuin pakko keksiä jokin ohjelmanumero, mutta vain osa oppilaista on innostunut esiintymisestä. Kirjoittaja, eli mä, ei oikeastaan halua olla missään tekemisissä minkäänlaisen esiintymisen kanssa. Suurin osa opiskelijoista siis kieltäytyy esiintymisestä ja muutama on niin innokas esiintymään, että alkaa miettimään ovatko ne tältä planeetaltakaan. Mutta ilmeisesti olemme nyt sovussa asian suhteen. Ne esiintyvät joilla siihen on pakottava tarve, muut saavat olla rauhassa. Sopii mulle.

Viimeinen viikko ennen joulua meillä on pelkästään pihasuunnittelua. Pitkiä päiviä yhdeksästä neljään. Aloitetaan vielä uusi projektikin, nimittäin ihan oikea asiakas on halunnut pihasuunnitelman rivitaloalueen yhteisestä alueesta. Tehdään se koko ryhmän kesken yhdessä. En tiedä vielä kuinka se on suunniteltu tapahtuvaksi, mutta eiköhän se selviä ja uudelta draamaltakaan tuskin vältytään kun about viisitoista erilaista ihmistä lyö päänsä yhteen ja yrittää toimia kimpassa! :D
Käytiin eilen katsomassa suunniteltavaa aluetta. Otettiin mittoja puista, pensaista, rakenteista ja rajoista, merkittiin ylös mitä kasvillisuutta alueella on ja kaikkea muuta hyödyllistä. Yritettiiin tehdä mahdollisimman kattavat mittaukset, koska se oli ainoa kerta kun käymme siellä. Pakkasta oli -10°C ja kammottava viima pohjoisesta, melko hyytävää siis. Ei me tietenkään keretä saada koko suunnitelmaa valmiiksi periaatteessa kolmessa päivässä, mutta jatkamme sitä ensi vuoden puolella, samalla kun teemme myöskin kurssista näyttötyötä. Tammikuussa meillä jatkuu vielä pihasuunnittelu ja alkaa myöskin taas uudelleen työskentely puutarha-alalla! Hiphei!

Alueella on lasten leikkipaikka, joka me jätetään suunnitelmassa rauhaan.

Alue on suorakaiteenmuotoinen. Kolmella sivulla on rivitalo ja yhdellä parkkipaikka.

Alueen päät ovat eri korkeudella. Keskellä on kivilohkareista tehty pengerrys.

Viimeisiä mittatuloksia odotellessa.

Iloinen pihasuunnittelupoppoo!

Muuten, kolmannen jakson lukujärjestykset ovat tosiaan netissä. Pystyy jo katselemaan minkälaisia päiviä on tulossa ensi vuonna. Aika leppoista näyttää oleva mulla, muutamia päiviä jolloin ei ole mitään ohjelmaa koulussa ja vain pari täyspitkää päivää koko jaksossa. Kamalan paljon yrittäjyyttä, enkä tiedä ollenkaan mitä meidän firma pystyy tekemään niillä tunneilla. Meidän yrityksen hommat painottuu niin kovasti kevääseen, että nyt talvella ei oikein osata muuta kuin ihmetellä. Kai me jotain keksitään.