"Jos sinulla on kaksi rahaa, osta toisella leipää ja toisella kukkanen."

keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Joulukukkia kaljalaseissa

Käytiin siskon kanssa ennen joulua ostamassa Haavikon puutarhalta Kuusankoskelta pari vaaleanpunaista hyasinttia. Siniset ovat suosikkejani, mutta tarjolla oli vain vaaleanpunaisia. Joulutähtien olemassaoloa en ole oikein koskaan ymmärtänyt, mutta hyasintit kuuluvat jouluun. Haavikolla oli yksi kasvihuone lämpimänä ja käytössä, se oli täynnä joulutähtiä ja erilaisia joulukukka-asetelmia. Asiakkaita oli todella paljon, eikä oikein ehtinyt henkilökunnan kanssa jutella muuta kuin moikata.

Mietittiin sitten Marjan kanssa, että millä tavalla kaksi tavallista, edullista, hyasinttia voisi saada jotenkin nätillä tavalla esille. Nämä olivat tosi nuppuisia, eikä päällä ollut edes sitä kiiltävää foliota, millä yksittäiset hyasinttipurkit usein kaunistetaan. Saimme ajatuksen, että mitä jos istuttaisimme sipulit läpinäkyviin lasiastioihin, ilman multaa? Olin jostain lukenut kuinka se tehdään. Ajattelimme ensin, että äidin kaapista löytyvät vanhat konjakkilasit olisivat täydelliset tähän tarkoitukseen, mutta sipulit olivat aivan liian muhkeita mahtumaan lasin suuaukosta sisälle! Päädyimme istuttamaan hyasintit hemaisevan idyllisiin kaljalaseihin.... :D
Näin se tapahtui:

Poistin ensin sipulin ympäriltä irrallista multaa. Multa oli todella kuivaa ja tiukassa, joten vaihe osoittautui melkeinpä turhaksi.

Seuraavaksi sipuli hyppäsi kylpyyn, jossa multa pehmeni sen ympärillä ja irtosi veteen.

Pesin hyasintin juuria varovaisesti mullasta.

Kun suurin osa mullasta oli liotettu vesiastiaan, loput rippeet pystyi huuhtelemaan hanan alla.

Kummipoika Joel laittaa lasikuulia tukemaan sipulia, jotta se pysyisi pystyssä.

 Tadaa, hyasintti kaljalasissa! :D


  Kun hyasintit olivat auenneet, lasit eivät enää näyttäneet niin massiivisilta.

Täytyy ottaa projektiksi etsiä kipputoreilta toisenlaiset lasit ensi jouluksi. Varmasti on olemassa sirojalkaisia, suurempisuisia konjakkilaseja, jotka haluavat ehdottomasti ottaa osaa sipulikokeiluihin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti