Meillä alkoi tammikuun lopussa koulussa valinnaiset kurssit. Minulla oli alunperin valittuna kurssi nimeltä "Ryhmäkasvien tuottaminen". Halusin kovasti päästä harjoitteluun kaupungin puutarhoille Hatanpäälle, mutta koska puutarhoja ollaan ajamassa alas, he pystyivät ottamaan harjoittelijoita kovin rajallisin ehdoin. Muut ryhmäkasveja kasvattavat puutarhat sijaitsevat kaukana Tampereen keskustasta, jonne minun on mahdotonta kulkea ilman omaa autoa. Päädyin siis vaihtamaan koko kurssia ja suuntasinkin harjoittelemaan Tampereen Plantageniin aiheena "Asiakkaiden neuvominen puutarhamyymälässä". Harjoittelu kestää yhteensä kymmenen viikkoa ja välissä on viikon talviloma.
Harjoitteluni on edelleen menossa, joten tulen kirjoittelemaan asiasta varmasti vielä uudelleenkin. Tähän mennessä olen viihtynyt erittäin hyvin ja työtehtävät ovat monipuolisia. Hommia on riittänyt niin kasvipuolella ja kuivalla puolella, kuin myös toimistossa tietokoneen äärellä. Kasvipuolella olen siivoillut kasvipöytiä: lakaissut roskia ja vaihtanut likaisia ja homeisia altakastelumattoja uusiin. Olen kastellut ja nyppinyt, tuonut uutta tavaraa sisään ja vienyt vanhoja ja nahistuneita kasveja pois. Lisämyyntituotteet vaativat nekin täyttöä, ja mielenkiintoista puuhaa onkin rakentaa kokonaan uusia pöytäkomplekseja lisämyyntuotteineen.
Tänä vuonna valikoimiin kuuluu ensimmäistä kertaa koskaan pistokkaat. Saimmekin yhdessä harjoittelukaverini kanssa tehtäväksi tehdä pistokkaiden pöydän oheistuotteineen, sekä vihdoinkin pistokkaiden saavuttua jäimme vastuuseen pistokkaiden hoidosta kokonaisuudessaan. Ovat ne niin ihania pieniä kukkavauvoja, että en olisi voinut parempaa hommaa saada! :) Valikoimista löytyy monta eri lajiketta pelargoneja, verenpisaroita ja petunioita. Lienee turhaa mainita, että muutti niitä meille kotiinkin muutamia... :)
Pistokaspöytä täydessä latingissa. |
Osa pistokkaista kasvaa turvebriketeissä. Brikettien kosteana pitäminen on haasteellista, sillä ne kuivuvat hyvin nopeasti. |
Kuivan puolen hommiin olen päässyt tutustumaan myös erilaisten hyllyjen rakentelemisen, tavaroiden siirtelyn ja ehostamisen muodossa. Tutuiksi on tullut muunmuassa kumisaappaat, ruukut, työkalut, kastelukannut ja tuoksukynttilät. Plantagenissa hyllyjen järjesteleminen on helppoa, sillä esillepanon määrää suuremmat jehut. Saamme valmiit piirustukset ja ohjeet, kuinka mikäkin tuote tuodaan esille. Tavallaan harmillista, ettei omaan luovuuteen jää varaa, mutta toisaalta töitä on niin paljon, että on helppoa kun edes jokin on valmiina.
Sain myös osallistua viimeisimpään Plantagenin puutarhakouluun, jonka aiheena oli siemenet, pistokkaat ja esikasvatus.Voi miten mielenkiintoista! Etenkin kun tuo lisääminen ja viljeleminen on minusta sitä koko alan parhautta! Puutarhakouluun oli ilmoittaunut lähes 80 kanta-asiakasta, mutta paikalle ei sentään kaikki saapuneet. Tilaisuuden jälkeen olin mukana keskustelemassa ja vastaamassa asiakkaiden kiperiin kysymyksiin. Minulta kysyttiin melko hankaliakin kysymyksiä. Tälläisiä oli esimerkiksi, että minkä vuoksi ruukkuun kylvetyt Anemonen kävyt maatuvat ja katoavat, minkä vuoksi katkaistu traakkipuu teki kaksi haaraa ja toinen haara kuoli, sekä miksi lyhtykoiso ei enää kasvanutkaan, kun kasvua rajoitettiin laudalla. Mitä tuollaisiinkin osaisi vastata, onko niihin edes mahdollista antaa oikeaa vastausta? Voi härregyyd! :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti