"Jos sinulla on kaksi rahaa, osta toisella leipää ja toisella kukkanen."

tiistai 28. helmikuuta 2012

Uusia kasveja!

Auringonpaisteisen talvipäivän innoittamana oli pakko kuvailla kotona kasveja. Auringonvalossa valokuvat onnistuvat niin paljon paremmin ja värit näyttävät upeilta kun salamavaloa ei tarvita. Virallinen kuvauspaikkani on aina keittiönikkunan ääressä, jonka suuntana onkin etelä. Eteläinen ikkuna on talviaikaan hieman ylikansoitettu, sillä se on paljon valoisampi kuin kaksi muuta ikkunaani, jotka suuntaavat itää kohti.
Olen tullut hankkineeksi talven aikana muutamia uusia kasveja: laikkuvehkan, kirjovehkan sekä muorinkukan. Muorinkukka myytiin tyhmälle ludisiana, mutta olen jo päässyt asian yli. Ehdin jo jakaa siitä pistokkaankin eteenpäin kyseisenä maaorkideana. Se on yllättävän kaunis muoriksi, ihan tosi! :)

 Tämän kasvin tarkkaa lajimääritystä minulla  ei ole tiedossa, tiedän vain sen olevan jokin laikkuvehka (Aglaonema sp.). Rakastuin sen erikoiseen lehtiväriin ensisilmäyksellä!
Peperomia puteolata eli viirumuori on trooppinen kasvi, eikä viihdy kylmien ikkunoiden läheisyydessä.
Dieffenbachia maculata cv. 'Camille' tarvitsee paljon valoa, sillä siltä puuttuu lehtivihreä lähes kokonaan.

Valkolehtinen kirjovehkani on sittemmin saanut vieraakseen ripsiäisiä ja on nyt nauttinut Provadoa säännöllisesti veden mukana. Myöskin ikkunan muut kasvit ovat saaneet hörpyt samasta kannusta. Luin jostakin, että multaan työnnettävien Provado-puikkojen teho nopeutuu, kun puikot sulattaa kasteluveteen. Kirjovehka sai lisäksi myrkkyä sprayn muodossa. Toistaiseksi eivät paholaiset ole vielä hellittäneet otettaan.

Miltonia -hybridi kukkii tänä talvena vain yhden kukkasen voimin.
Perhoskämmekkä, jonka elvytin toissavuonna sammalpussissa. Silloin ressukalla ei ollut enää yhtäkään elävää juurta jäljellä. Se on puolitoista vuotta kasvattanut juuria ja yhden uuden lehden, nyt se teki kukkavanan!<3

2 kommenttia:

  1. Onpas komeita kämmeköitä! Upeat kukinnot!

    T. Partsipuutarhuri

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Orkideojen kukkiminen on kyllä aina oikea merkkitapahtuma. Tuo phala kukkii minulla nyt ensimmäistä kertaa oston jälkeen ja se on kyllä kauniimpi kuin muistinkaan! :)

    VastaaPoista