"Jos sinulla on kaksi rahaa, osta toisella leipää ja toisella kukkanen."

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Kauppahalliin!

Lähiruokapäivät Tampereen kauppahallissa. Meidän koululla oli siellä oma ständi. Kaikki kauppahallissa myyvät yritykset ottivat osaa lähiruokatapahtumaan.
Mä kuuluin omenatiimiin, jonka tehtävänä oli kerätä koulun omenatarhasta muutamaa eri lajiketta ja maistattaa niitä ihmisille kauppahallissa. Puiden tunnistamiseen ikivanhan kartan avulla meni aikaa todella paljon. Osa karttaan merkityistä puista oli kadonnut ja lisääkin oli tullut. Paikallistimme kuitenkin parin puun verran keltakanelia, punakanelia sekä laviaa. Keräsimme niitä muutamat suuret pöntöt täyteen.
Kelta- ja punakanelin eroina on oikeastaan vain kuoren väri. Molemmat ovat syyslajikkeita. Lavian maku on miedompi ja makeampi, hedelmäliha on pehmeämpi kuin kaneleiden. Lavia on myöskin syyslajike, joskin hieman aikasempi kuin kanelit.
Kauppahalliin meillä oli työvuorot. Mun vuoroni oli lauantaiaamuna. Pilkoin omenoita lohkoiksi ja asettelin maisteltavaiksi kulhoihin. Vieressä oli catering -puolen opiskelijoita maistattamassa itsetehtyjä kasvissosekeittoa ja leipää. Näytillä oli myös Ahlmanin tilapuodin tuotteita. Puutarhureista yksi ryhmä piti lapsille piirustuspistettä, jossa sai tehdä vihannesaiheisia sokkeloita ja kolmas ryhmä piti juuresvisaa ohikulkeville ihmisille. Minäkin sain osani juuresvisasta, koska omenakoju sattui olemaan tunnistettavien vihannesten vieressä. Tuli opastettua useampaakin asiakasta oikeaan paikkaan ja mainostettua tulevia Ahlmanin syysmarkkinoita.
Tykkäsin tästä kauppahallipäivästä. Rakastan markkinahumua ja muiden ihmisten kanssa asioimista. Jos mikään muu ei ole, niin ainakin asiakaspalvelu on mun heiniäni. Ainkin omasta mielestäni! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti